Kroondomein Het Loo

Vacature: Hoofd Administratie Kroondomein Het Loo

05-10-2015

Verantwoordelijke functie bij een bijzondere organisatie op een prachtige plek? Bij Kroondomein Het Loo komt per 1 juni 2016 de functie van Hoofd Administratie vacant, voor 30-32 uur per week.

Functie

Als Hoofd Administratie bent u belast met de planning en control van de financiële administratie en begroting van Kroondomein Het Loo. U beheert de verzekeringsportefeuille en draagt zorg voor de aanvragen van rijks- en andere subsidies. U leidt de centrale boekhouding en het beheer van contracten en stelt begrotingen en jaarrekeningen op. Verder behandelt u de huur- en pachtcontracten, vergunningen en opstalovereenkomsten. Ook levert u managementrapportages t.b.v. de financiële control. Als Hoofd Administratie geeft u tevens leiding aan de afdeling Administratie. U bent verantwoording verschuldigd aan de Opperhoutvester/Jagermeester.

Profiel

De ideale kandidaat:

  • heeft kennis van bedrijfseconomie en overheidsfinanciën;
  • heeft ervaring met kantoorapplicaties en kennis van de geautomatiseerde administraties zoals Exact;
  • heeft ruime ervaring in een leidinggevende financiële functie;
  • heeft affiniteit met de geschiedenis en cultuurhistorie van Kroondomein Het Loo.

 Voor deze functie wordt HBO werk- en denkniveau gevraagd en een relevante afgeronde HBO opleiding. Competenties die bepalend zijn voor het succesvol vervullen van deze functie zijn kwaliteitsgerichtheid, samenwerken, analytisch vermogen, creativiteit, communiceren en presenteren, resultaatgerichtheid en situationeel leidinggeven.

Aanbod

Het betreft een functie voor 30 tot 32 uur per week. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.609,60 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De hoofdstandplaats is Apeldoorn. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met mogelijkheid tot omzetting in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Organisatie

De Dienst van het Koninklijk Huis heeft als taak ervoor te zorgen dat het Staatshoofd en zijn familie optimaal hun functies kunnen uitoefenen en ondersteunt de Koning bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Voor de organisatie werken ruim 300 medewerkers in de Koninklijke verblijven in Den Haag, Wassenaar, Amsterdam, Apeldoorn en Baarn.

Kroondomein Het Loo (KDHL) bestaat uit de Koninklijke Houtvesterij (Kroondomein in engere zin en Staatsdomein bij Het Loo) en het Paleispark (eveneens Staatsdomein). De Opperhoutvester/ Jagermeester van Z.M. de Koning is binnen KDHL belast met het voeren van het bos- en natuurbeheer en de exploitatie van het Kroondomein en het Staatsdomein bij Het Loo, en - in de functie van Jagermeester - met het beheren van de fauna en het behandelen van jachtzaken voor de Koninklijke Familie.

KDHL omvat in totaal ca. 8.400 hectare (ha) bossen, ongeveer 1.700 ha heidevelden en ± 250 ha landbouwgronden waarop circa 60 huizen en een aantal boerderijen zijn gevestigd. De Koninklijke Houtvesterij is gericht op het beheer van de bos- en natuurarealen, waarbij er nauwlettend zorg voor wordt gedragen dat de drie hoofdfuncties van het bos, te weten natuur, recreatie en houtproductie op een onderling evenwichtige wijze tot hun recht komen.

De Opperhoutvester/Jagermeester is tevens - in zijn functie van Rentmeester - belast met het beheer van het Paleispark dat een integraal onderdeel vormt van KDHL.

KDHL omvat naast de stafeenheid Algemene Zaken & Administratie een drietal organisatieonderdelen te weten: Departement Faunabeheer, Beheerzaken en Bos- & Natuurbeheer.

Binnen KDHL worden op de afdeling administratie de afzonderlijke administraties gevoerd voor het Kroondomein, Departement Faunabeheer en het Staatsdomein bij het Loo afdeling Paleispark en Hoog Soeren. De administraties voor het Staatsdomein worden gevoerd conform de comptabele regelgeving van de overheid.

 Herkent u zichzelf in dit profiel?

Graag ontvangen wij uw sollicitatie voor maandag 26 oktober 2015 via vacature@dkh.nl. Voor informatie kunt u contact opnemen met Marjolein van den Heuvel via pm.vandenheuvel@dkh.nl en/of telefoonnummer 070-3624701. Een veiligheidsonderzoek maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze tekst wordt niet op prijs gesteld.