Kroondomein Het Loo

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Parkeren voor een bezoek aan het Paleispark (inclusief het park rondom Jachtslot Het Oude Loo-geopend in april en mei):

- parkeerplaats Bosloo (gratis)

Navigatie: Pijnboomlaan kruising met Amersfoortseweg, Apeldoorn.

Binnenrijden in Paleispark Het Loo vanaf de Amersfoortseweg, ter hoogte van het bebouwde kom-bord Apeldoorn. U komt dan uit bij een kleinere parkeerplaats.
Er zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig.
Hier is ook een (invaliden)toilet aanwezig.

Voor uw bezoek aan het Paleispark kunt u vanaf 1 juni 2020 niet meer parkeren op de bezoekersparkeerplaats van Museum Paleis Het Loo aan de Amersfoortseweg. Om aan de regels van het RIVM te voldoen is deze alleen nog toegankelijk voor bezoekers van Paleis Het Loo die in het bezit zijn van een geldig e-ticket. Met de fiets kunt u wel bij Paleis Het Loo aan de Amersfoortseweg terecht, u kunt de fietsparkeerborden voor de entree volgen.

Parkeren voor een bezoek aan de boswachterijen Gortel, Hoog Soeren en Uddel:

  • De meeste uitgezette wandelroutes door de boswachterijen Gortel, Hoog Soeren en Uddel starten op één van de parkeerplaatsen. Hier zijn in de meeste gevallen ook informatieborden te vinden.
  • In de boswachterijen Gortel, Hoog Soeren en Uddel zijn talloze parkeerplaatsen. De ongeveer 25 parkeerplaatsen liggen allemaal langs de openbare weg. 
  • Een gedeelte, met name de randgebieden, is het hele jaar geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
  • Een groot gedeelte, het kerngebied, is geopend van 25 december tot 14 september. Dit geldt ook voor de parkeerplaatsen.
  • Parkeren is gratis
  • kijk op de plattegrond voor meer informatie

Park rondom Jachtslot Het Oude Loo
Dit park is twee maanden per jaar geopend, rond de periode april en mei, van 08.00 – 19.00 uur. 

Het park van Jachtslot Het Oude Loo bevindt zich in het Paleispark. Voor het Paleispark geldt een dagentree van € 2,- (een jaarkaart kost € 10,-). Een bezoek aan het park van Jachtslot Het Oude Loo is in deze entree inbegrepen.

Het park van Jachtslot Het Oude Loo is doorgaans alleen in de maanden april en mei geopend.
De toegang tot dit park bevindt zich aan de Koningslaan in het Paleispark.
Klik hier voor een plattegrond van het Paleispark met het Jachtslot Het Oude Loo en de Koningslaan. 

 

Emma's Oord (voor genodigden)
Navigatie: Boslooweg, Apeldoorn.
Binnenrijden in Paleispark Het Loo vanaf de Amersfoortseweg, ter hoogte van het bebouwde kom-bord Apeldoorn. Bij het wildrooster (links de parkeerplaats, op de kaart met rood aangegeven) rechtdoor rijden het park in. 500 meter na het wildrooster komt u vanzelf bij Emma’s Oord aan uw rechterzijde, waar de ontmoetingsruimte en overige bedrijfsgebouwen zijn.

Openbaar vervoer

Naar het Paleispark
U kunt station Apeldoorn met de trein goed bereiken. Vanaf het treinstation neemt u buslijn 102 of 104 en stapt u uit bij halte 'Paleis Het Loo'. U kunt ook buslijn 5 (richting Berg en Bos), buslijn 10 (richting Kerschoten) of buslijn 202 (richting Vaassen/Zwolle). In de weekenden en op feestdagen kunt u buslijn 204 (richting Vaassen/Zwolle) nemen.
Deze bussen stoppen allemaal bij de halte 'De Naald'. 

Naar de boswachterijen Gortel, Hoog Soeren en Uddel

Vanuit Apeldoorn zijn de boswachterijen Gortel, Hoog Soeren en Uddel bereikbaar per bus. Neem lijn 102 (Apeldoorn - Amersfoort v.v.) of 104 (Apeldoorn - Harderwijk v.v.). U kunt uitstappen bij de haltes 'De Echoput' en 'Wildpark Het Aardhuis'. Het Uddelermeer is bereikbaar met buslijn 104 (Apeldoorn - Harderwijk v.v.), uitstappen bij de halte 'Garderenseweg'. Plan uw reis per openbaar vervoer via www.9292ov.nl of bel 0900 9292.