Kroondomein Het Loo

12e Aardhuissymposium succesvol

07-03-2016

Op donderdag 3 maart werd voor de 12e keer het Aardhuissymposium georganiseerd. Het thema van dit jaar was de onlangs geïntroduceerde “Wet Natuurbescherming”.In 2005 nam Jaap Kuper het initiatief voor dit Aardhuissymposium met als doel een jaarlijkse bijeenkomst te organiseren met vakgenoten waarbij een actueel thema binnen het vakgebied centraal staat.

De vakgenoten vormen een eenheid aangezien nagenoeg allen lid zijn van de KNBV (Koninklijke Nederlandse Bosbouw Vereniging). Deze groep ziet of spreekt elkaar op de ledenvergadering na nauwelijks en het Aardhuissymposium voorziet dan ook in de behoefte.

In 2005 nam de toenmalige rentmeester Jaap Kuper het initiatief voor dit Aardhuissymposium. Het doel van dit symposium is het behandelen van een actueel thema op het gebied van bos- en natuurbeheer.

Het symposium wordt georganiseerd door de KNBV (Koninklijke Nederlandse Bosbouw Vereniging) en Kroondomein Het Loo. Leden van de KNBV is dan ook de belangrijkste doelgroep.

Traditioneel wordt op de zaterdag volgend op het symposium in het Aardhuis een bijeenkomst georganiseerd door de Vereniging Het Edelhert.