Kroondomein Het Loo

25 meter hoge spar voor Sophia

30-11-2016

Vanmorgen vroeg werd voor de dertiende keer een kerstboom gekapt uit Kroondomein Het Loo voor de jaarlijkse kerstactie 'Lichtjes voor Sophia' van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De 25 meter hoge spar werd door het bedrijf Mammoet vakkundig geladen en naar Rotterdam vervoerd.


De spar kwam evenals in 2015 uit boswachterij Hoog Soeren. De 45-jarige boom wordt vanmiddag opgezet voor het Sophia Kinderziekenhuis, waar er deze week maar liefst 30.000 led-lampjes in worden gehangen.

De Stichting Vrienden van het Sophia organiseert ieder jaar de actie 'Lichtjes voor Sophia'. Mensen kunnen lichtjes ter waarde van vijf euro kopen. Dit jaar branden de lichtjes voor kinderen met sikkelcelziekte. Sikkelcelziekte is een erfelijke en ongeneeslijke bloedziekte die gepaard gaat met ondraaglijke pijnaanvallen door verstopping van de bloedvaten.


De feestelijke start van de lichtjesactie is op woensdag 7 december in het Sophia Kinderziekenhuis.

Bekijk het filmpje op Omroep Gelderland

Bekijk het filmpje op RTV Apeldoorn

Bekijk het filmpje van de Nederlandse Energie Maatschappij

*) in 2003 leverde Kroondomein Het Loo de eerste boom voor het Sophia. Een aantal jaren geleden werd een jaar overgeslagen omdat er door de verbouwing van het Sophia Kinderziekenhuis geen ruimte was voor de boom.