Kroondomein Het Loo

Aardhuispark weer open

09-07-2018

Het Aardhuispark is vanaf 10 juli dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur

Er kan dus weer genoten gaan worden van de edelherten en damherten. Wildgarantie is er nergens, maar bij Het Aardhuis toch wel bijna. De dieren laten zich in het algemeen goed zien. De wilde zwijnen zijn de vrije natuur in. Het beperkte leefgebied binnen het wildpark hebben zij kunnen omruilen voor een veel groter gebied.

Het Aardhuis zelf gaat nu nog niet open. Eerst zal er nog een interne verbouwing plaatsvinden. Sommige ruimtes worden opnieuw ingedeeld en er worden de nodige renovaties verricht, maar veel zal ook bij het oude blijven, zoals de stijlkamer. Aan de buitenzijde van dit rijksmonument zal nauwelijks iets veranderen. De verbouwing wacht voor sommige onderdelen nog op vergunningen. Daarom is het op dit moment niet mogelijk een termijn te noemen, maar vooralsnog wordt uitgegaan van begin 2019. 

Vanwege de herinrichting van het pand en de noodzakelijke aanpassingen, kunnen bezoekers helaas dit jaar niet genieten van Het Aardhuis. Na de totale heropening zal Het Aardhuis echter veel langer gedurende het jaar open zijn.