Kroondomein Het Loo

Oranje Wandeling van start op 1 april

25-03-2015

Van 1 april tot en met 31 oktober kunnen bezoekers van Paleis Het Loo via de barokke tuinen een wandelroute volgen door een deel van het Paleispark van Kroondomein Het Loo.

Via een tourniquet achter de Colonnades is een verbinding gemaakt met het achterliggende park. Deze 'Oranje-wandeling' voert langs het badpaviljoen, theepaviljoen en de koninklijke botenhuizen.

Paleis Het Loo, de barokke tuinen en het achterliggende paleispark horen historisch gezien bij elkaar. Het hofleven speelde zich behalve in het paleis ook af in de tuinen en het paleispark, waar de Oranjes wandelden, voeren en zelfs zwommen. Paleisbezoekers kunnen zo letterlijk voorbij het einde van de barokke tuinen kijken.

De Oranje-wandeling door het Paleispark duurt een uur en is toegankelijk voor rolstoelen. Iedere bezoeker ontvangt een infogids van Paleis Het Loo waarin ook de Oranje-wandeling staat beschreven. De start van de wandeling is aan het einde van de barokke tuinen. U kunt hier tot 15.30 uur beginnen aan deze historische wandelroute. In verband met de sluiting van het paleis om 17.00 uur vragen wij u om uiterlijk 16.30 uur terug te zijn. De toegangskaart voor het museum is ook geldig voor de Oranje-wandeling. Indien u de rest van Paleispark Het Loo wilt bezoeken, kunt u hiervoor bij de kassa van Paleis Het Loo, bij de ingangen van het Paleispark bij de bezoekersparkeerplaats van Paleis Het Loo of bij parkeerplaats Bosloo een kaartje kopen.