Kroondomein Het Loo

Oranje-wandeling van start op 30 maart

30-03-2018

Vanaf 30 maart wordt de ‘Oranje-wandeling’ door het Paleispark weer opengesteld. De route loopt langs de Veldvijvers met het Badpaviljoen, Theepaviljoen en de koninklijke Botenhuizen.

Het hoofdgebouw van Museum Paleis Het Loo is de komende drie jaar gesloten wegens vernieuwing en verbouwing, maar van 30 maart tot en met 30 september is het Museum BuitenGewoon Open: in de tuinen, stallen en op het voorterrein worden er allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd. 

Paleis Het Loo, de barokke tuinen en het achterliggende Paleispark horen bij elkaar. Het hofleven speelde zich behalve in het paleis ook af in de tuinen en het paleispark, waar de Oranjes wandelden, voeren en zwommen. De Oranje-wandeling door het Paleispark duurt een uur. Wandelaars met een geldig ticket voor het museum kunnen tot 15.30 uur gratis gebruik maken van de doorgang aan het einde van de paleistuinen en dienen voor 16.30 uur terug te keren (i.v.m. de sluiting van de paleistuinen om 17.00 uur). Om de wandeling uit te breiden naar de rest van het Paleispark van Kroondomein Het Loo is een geldig toegangsbewijs voor het Paleispark nodig.