Kroondomein Het Loo

Scholen

Rondwandeling door het Paleispark

Excursies voor schoolklassen: € 8,00 per groep (tot maximaal 30 leerlingen).
De klas maakt op eigen gelegenheid de rondwandeling. Deze heeft een educatief karakter. Vaak heeft een school een (herfst) thema of wil de kinderen meer over de natuur bij brengen.
Indien de rondwandeling verzorgd wordt door een faunabeheerder kost dit per groep € 10,00.
Een wandeling duur meestal 1,5 tot 2 uur, dit is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.
Kinderen tot 12 jaar mogen gratis (onder begeleiding) in het Paleispark wandelen. Voor de begeleiders wordt een vergoeding gevraagd van € 8,00.


Het startpunt is de parkeerplaats Bosloo of de parkeerplaats van Paleis Het Loo. Beide parkeerplaatsen zijn gratis voor touringcars.
Op maandag is Paleis Het Loo gesloten en is parkeren op deze parkeerplaats de eerste 15 minuten gratis.

Stuur ons voor meer informatie en reserveringen een e-mail.

Project "Sprengen en Spuitkoppen"

In april en mei loopt het scholenproject “Sprengen en Spuitkoppen". Dit lesprogramma voor het basisonderwijs wordt aangeboden door Cultuurwijzer Apeldoorn in samenwerking met Kroondomein Het Loo en Paleis Het Loo.

Het project bestaat uit een viertal lessen waaronder een dag praktijkles in het Paleispark en in Paleis Het Loo. De kern van het project “Sprengen en Spuitkoppen” is dat kinderen begrijpen waarom stadhouder Willem III er aan het eind van de 17e eeuw voor koos om juist op deze plek een paleis te laten bouwen.

Water speelde bij zijn beslissing een belangrijke rol. Het water komt vanuit de sprengen in Kroondomein Het Loo terecht in de fonteinen van de Paleistuin. Vandaar de titel “Sprengen en Spuitkoppen”.


Kroondomein Het Loo werkt nauw samen met Paleis Het Loo, klik hier voor meer informatie over de educatieve programma's van Paleis Het Loo.