Kroondomein Het Loo

Scholen

Rondwandeling door het Paleispark

Excursies in het Paleispark onder begeleiding van een boswachter voor schoolklassen (tot maximaal 25 leerlingen) zijn gratis. U kunt deze natuurwandelingen met een educatief karakter aanvragen via: info@kroondomeinhetloo.nl
Een wandeling duurt meestal anderhalf tot twee uur, dit is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.Het startpunt voor de wandeling is de parkeerplaats Bosloo. Deze parkeerplaats is gratis voor touringcars.


Project "Sprengen en Spuitkoppen"

In april en mei loopt het scholenproject “Sprengen en Spuitkoppen". Dit lesprogramma voor het basisonderwijs wordt aangeboden door Cultuurwijzer Apeldoorn in samenwerking met Kroondomein Het Loo en Paleis Het Loo.

Het project bestaat uit een viertal lessen waaronder een dag praktijkles in het Paleispark en in Paleis Het Loo. De kern van het project “Sprengen en Spuitkoppen” is dat kinderen begrijpen waarom stadhouder Willem III er aan het eind van de 17e eeuw voor koos om juist op deze plek een paleis te laten bouwen.

Water speelde bij zijn beslissing een belangrijke rol. Het water komt vanuit de sprengen in Kroondomein Het Loo terecht in de fonteinen van de Paleistuin. Vandaar de titel “Sprengen en Spuitkoppen”.