Kroondomein Het Loo

Toegankelijkheid

Rolstoelroutes

Voor rolstoelgebruikers zijn er drie speciale routes door het Paleispark. Deze kunnen ook gebruikt worden door personen met een bewegingsbeperking die een (elektrisch aangedreven) hulpmiddel als een loopfiets of scootmobiel hebben.

De routes zijn wel verhard, maar niet geasfalteerd en variëren in lengte van een kleine vier tot zeven kilometer. De routes zijn bewegwijzerd door paaltjes met een rolstoelteken. Onderweg zijn er voldoende rustplaatsen.

Op de twee parkeerplaatsen in het Paleispark (de bezoekersparkeerplaats van Paleis Het Loo en de kleine parkeerplaats Bosloo) zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig.

Blindengeleide- en hulphonden, in functie, zijn aangelijnd toegestaan in het Paleispark en in de boswachterijen Gortel, Hoog Soeren en Uddel.

Rolstoelgebruikers hebben gratis toegang. Begeleiders van rolstoelgebruikers dienen in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs.

Honden

In het Paleispark zijn honden zowel loslopend als aangelijnd verboden met uitzondering van aangelijnde blindengeleide- en hulphonden in functie. In de boswachterijen Gortel, Hoog Soeren en Uddel mag u alleen met een aangelijnde hond wandelen. Er zijn enkele hondenuitlaatterreinen. Hier mag uw hond los lopen. Op de wandel- en fietskaart van de boswachterijen Gortel, Hoog Soeren en Uddel staan deze gebieden aangegeven.

Paarden

De ruiterroute door het Paleispark is met ingang van 1 april 2017 gesloten.

In de boswachterijen Gortel, Hoog Soeren en Uddel zijn ruiters verplicht gebruik te maken van de ruiterpaden. Buiten de ruiterpaden is de toegang voor ruiters verboden.
Een aantal ruiterpaden is ook geschikt voor aangespannen paarden.

Fietsen

Het is niet toegestaan om uw fiets te gebruiken of mee te nemen in het Paleispark. De boswachterijen Gortel, Hoog Soeren en Uddel kunt u wel per fiets verkennen.

Oplaadpunten elektrische fiets

Kroondomein Het Loo heeft twee oplaadpunten voor elektrische fietsen. Op de ruime bezoekersparkeerplaats van Paleis Het Loo én op de parkeerplaats Bosloo zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen geplaatst. Beide parkeerplaatsen liggen vlakbij de Amersfoortseweg in Apeldoorn.
De oplaadpunten zijn alleen tijdens de openingstijden van het Paleispark beschikbaar. Aan het opladen van de fietsen zijn geen kosten verbonden. De aansluiting is een standaard 240V huisaansluiting.

Kijk voor nog meer oplaadpunten voor elektrische fietsen in Nederland op http://www.oplaadpunten.nl/