Kroondomein Het Loo

Nieuws

 • Parkeren Kroondomein Het Loo Amersfoortseweg – Vanaf 1 juni alleen voor bezoekers Paleis Het Loo

  05-06-2020

  Om aan de regels van het RIVM te voldoen, is de parkeerplaats van Paleis Het Loo alleen nog toegankelijk voor bezoekers van Paleis Het Loo die in het bezit zijn van een geldig e-ticket. Als u het Paleispark (Kroondomein Het Loo) wilt bezoeken, parkeer dan op parkeerplaats Bosloo (tegenover Pijnboomlaan). Met de fiets kunt u wel bij Paleis Het Loo aan de Amersfoortseweg terecht, u kunt de fietsparkeerborden voor de entree volgen.

 • Eikenprocessierups

  05-06-2020

  De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in de bomen aan de Koningslaan in het Paleispark en daarom vragen wij wandelaars om de met rood-wit lint gemarkeerde bomen te mijden. De waarschuwingslinten zijn aangebracht op bomen waar nesten van het diertje vanaf de grond zijn waargenomen. In de andere bomen kunnen ook nesten zitten. Laat uw kinderen niet in het gras spelen langs de Koningslaan.

 • 161201 douglasspar KDHL IMG_1473.JPG

  Nieuwe boomsoorten in het bos

  09-01-2020

  De laatste jaren heeft een aantal boomsoorten, met name fijnspar en lariks, het heel zwaar onder de klimaatverandering. Hele vakken met fijnspar zijn afgestorven en geruimd. Deze bomensterfte vraagt om klimaatbestendig bosbeheer.

 • Vierdaagse Apeldoorn - DeWandeldate.JPG

  Nieuwe wandelkaarten in de maak

  09-01-2020

  De laatste jaren wordt het flink drukker in het bos. Er zijn meer recreanten. Kroondomein Het Loo staat voor rust, ruimte en stilte. Om de recreatie beter te geleiden wordt een nieuwe recreatieve zonering gehanteerd. In het kader van het nieuwe zoneringsplan voor Kroondomein Het Loo zijn er aanpassingen in het wegen- en padenstelsel en de ligging van sommige parkeerplaatsen.

 • bruin zandoogje.jpg

  Vergunning verplicht voor het organiseren van evenementen in Kroondomein Het Loo

  17-03-2019

  Excursies, evenementen en commerciële activiteiten door derden in Kroondomein Het Loo zijn alleen toegestaan op basis van een vergunning.