Kroondomein Het Loo

30 november kap kerstboom voor Sophia Kinderziekenhuis

23-11-2016

Op woensdag 30 november vindt de inmiddels traditionele kap plaats van de kerstboom uit Kroondomein Het Loo bij Apeldoorn ten behoeve van de jaarlijkse kerstactie 'Lichtjes voor Sophia' van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Ieder jaar wordt er door Kroondomein Het Loo een spar geschonken voor dit goede doel. Evenals in 2015 komt de spar uit boswachterij Hoog Soeren. De spar wordt door het bedrijf Mammoet kosteloos vanuit Assel vervoerd naar Rotterdam, waar de boom vervolgens een plek krijgt bij de entree van het Sophia Kinderziekenhuis. 

De Stichting Vrienden van het Sophia organiseert ieder jaar de actie 'Lichtjes voor Sophia'. Mensen kunnen lichtjes ter waarde van vijf euro kopen die vanaf half december de kerstboom zullen verlichten. Dit jaar branden de lichtjes voor kinderen met sikkelcelziekte. Sikkelcelziekte is een erfelijke en ongeneeslijke bloedziekte die gepaard gaat met ondraaglijke pijnaanvallen door verstopping van de bloedvaten. De ziekte veroorzaakt schade aan alle organen en infecties kunnen levensbedreigend verlopen. Door onderzoek naar verschillende vernieuwende behandelmethoden, zoals gentherapie en beenmergtransplantatie, hoopt het Sophia Kinderziekenhuis de komende jaren de levensverwachting van kinderen met sikkelcelziekte te verlengen en kwaliteit van leven te verbeteren.

De feestelijke start van de lichtjesactie is op 7 december in het Sophia Kinderziekenhuis.