Kroondomein Het Loo

51-jarige spar voor Sophia

30-11-2017

Vanmorgen vroeg werd voor de veertiende keer* een fijnspar gekapt uit Kroondomein Het Loo voor de jaarlijkse kerstactie 'Lichtjes voor Sophia' van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De 51-jarige spar werd door het bedrijf Mammoet vakkundig geladen en naar Rotterdam vervoerd.

De spar kwam uit boswachterij Hoog Soeren. De kerstboom is 25 meter hoog en heeft een omvang van 63 cm. De boom wordt vanmiddag opgezet voor het Sophia Kinderziekenhuis, waar er maar liefst 30.000 led-lampjes in worden gehangen.

De Stichting Vrienden van het Sophia organiseert ieder jaar de actie 'Lichtjes voor Sophia'. Mensen kunnen lichtjes ter waarde van vijf euro kopen die vanaf half december de kerstboom verlichten. Dit jaar branden de lichtjes voor de Sophia Zorgbus. Dit is een mobiel onderzoekslaboratorium dat in heel Nederland langs gaat bij kinderen die moeilijk naar het Sophia Kinderziekenhuis kunnen komen. De bus wordt als eerste ingezet voor onderzoek bij kinderen met een zeldzame vorm van autisme.

De feestelijke start van de lichtjesactie is op donderdag 7 december om 17.00 uur in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Kijk voor meer informatie over de actie opĀ www.lichtjessophia.nl

*) in 2003 leverde Kroondomein Het Loo de eerste boom voor het Sophia. Een aantal jaren geleden werd een jaar overgeslagen omdat er door de verbouwing van het Sophia Kinderziekenhuis geen ruimte was voor de boom.