Kroondomein Het Loo

Bezoekersparkeerplaats Paleis Het Loo gesloten vanaf 6 januari tot 3 mei 2021

17-12-2020

De bezoekersparkeerplaats van Paleis Het Loo is in de periode vanaf 6 januari tot 3 mei volledig afgesloten voor fietsers, wandelaars en auto’s. Vanaf 6 januari  wordt begonnen met de eerste fase van de vernieuwing van de bezoekersparkeerplaats.

In deze fase wordt het huidige asfalt vervangen en het bestaande parkeerterrein opnieuw ingedeeld. In de tweede fase vindt de uitbreiding van het parkeerterrein plaats met de aanleg van drie zogenaamde bosparkeerkamers. Deze uitbreiding is nodig om na heropening van Paleis Het Loo over voldoende parkeercapaciteit voor onze bezoekers te beschikken en daarmee parkeeroverlast in de wijken rondom het paleis te voorkomen. In het bestemmingsplan is bepaald dat Paleis Het Loo de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen dient te realiseren met het oog op de verwachte toename aan bezoekers.

Parkeren voor het Paleispark

Het Paleispark is tot en met zondag 2 mei 2021 wel gewoon bereikbaar via de parkeerplaats Bosloo ter hoogte van de kruising Pijnboomlaan/Amersfoortseweg. Parkeren op die parkeerplaats is gratis. Hier kan ook een entreekaart worden gekocht voor het Paleispark.

Fietsers en wandelaars

Bezoekers van het Paleispark die al in het bezit zijn van een wandelkaart en lopend, met de fiets of het openbaar vervoer komen, kunnen ter hoogte van de Naald via de geasfalteerde beukenlaan het Paleispark bereiken. Bij het Stallencomplex van Paleis Het Loo zijn voldoende voorzieningen om fietsen te stallen. De kaartautomaat bij de gesloten ingang blijft beschikbaar voor het opwaarderen van jaarkaarten en het kopen van dagkaarten. U dient dan via de niet-officiële ingang bij de stallen, achter de stallen langs, naar de kaartautomaat te lopen.

Vanaf 3 mei 2021 is de bezoekersparkeerplaats van Paleis Het Loo weer voor iedereen bereikbaar.