Kroondomein Het Loo

Eerste Kroondomein Het Loo Marathon op 4 februari

16-09-2016

Kroondomein Het Loo en de Midwinter Marathon zijn een unieke samenwerking aangegaan. Als nieuw onderdeel van de 44ste editie van de Midwinter Marathon wordt op zaterdag 4 februari samen met de Apeldoornse atletiekvereniging AV’34 de Kroondomein Het Loo Marathon georganiseerd, bestaande uit één grote ronde van 42 kilometer.

Start en finish is bij Het Aardhuis (Hoog Soeren). De route van de trail voert door een uniek landschap, voornamelijk bestaande uit bossen en heidevelden. Daarnaast worden twee authentieke buurtschappen aangedaan: Gortel en Niersen, twee pareltjes verscholen in de bossen van Kroondomein Het Loo.Opzet van de trail
Bij de Kroondomein Het Loo Marathon staat genieten van en respect voor de natuur op de eerste plaats. De trail is bedoeld als een recreatieve loop en heeft beslist geen wedstrijdkarakter. Er is dan ook geen tijdwaarneming. Er wordt in samengestelde groepen gelopen onder begeleiding van pacers van AV’34 en fietsers van de Mountainbikeclub Bar End. De groepen starten om 10.30 uur. De laatste groep wordt omstreeks 15.30 uur terug verwacht (maximaal 5 uur).
De lopers worden in Het Aardhuis ontvangen met koffie of thee. Na afloop van de trail staat er sportdrank, warme erwtensoep en roggebrood voor de lopers klaar. Daarnaast ontvangt iedereen een speciaal ontworpen aandenken aan deze eerste editie van de Kroondomein Het Loo Marathon.

Globale routekaart
Op onze website www.midwintermarathon.nl is een globale routekaart opgenomen.

Aanmelden
Aanmelden kan vanaf 15 oktober 2016 via de website www.midwintermarathon.nl. De kosten voor deze unieke loop bedragen € 25,- per persoon. Hiervan wordt € 5,- gedoneerd aan het Kroondomein Het Loo voor het project ‘Boekweitakkers en bloemenweides rondom Niersen’.