Kroondomein Het Loo

Geweldige belangstelling voor paddenstoelenexcursie

14-11-2016

Op zaterdagmorgen 12 november vond onder geweldige belangstelling de paddenstoelenexcursie plaats door het Paleispark van Kroondomein Het Loo. Paddenstoelendeskundige Leo Knol nam de groep van ruim 20 personen mee voor een leuke en educatieve rondwandeling, waarbij een groot aantal paddenstoelen werd bekeken.

Onder frisse, maar zonnige weersomstandigheden verzamelde de groep bij de parkeerplaats van het Paleispark. De paddenstoelen waren nog licht bevroren, maar dit vormde geen enkele belemmering om de zwammen goed te kunnen bekijken. Leo Knol wees de enthousiaste groep op een aantal prachtige soorten en gaf veel uitleg. De wandelaars kregen bovendien een zeer zeldzaam en bijzonder verschijnsel te zien; de ijshaartjes. Dit micro natuurverschijnsel ontstaat onder ideale weersomstandigheden, relatief vochtig en bij een temperatuur net onder het vriespunt en treedt alleen op op dode takken van beuk of eik.

 

Het was de eerste keer dat er onder leiding van Leo Knol een paddenstoelenexcursie werd georganiseerd in het Paleispark. De wandelaars waren zeer tevreden en konden voldaan huiswaarts keren.

 


Roodgerande houtzwam