Kroondomein Het Loo

Kap kerstboom voor het Sophia Kinderziekenhuis

23-11-2017

Volgende week vindt voor de veertiende keer de kap plaats van de kerstboom uit Kroondomein Het Loo voor de jaarlijkse kerstactie 'Lichtjes voor Sophia'.

Ieder jaar wordt er door Kroondomein Het Loo een fijnspar geschonken voor dit goede doel. De spar komt evenals de twee voorgaande jaren uit boswachterij Hoog Soeren. De spar wordt door het bedrijf Mammoet kosteloos vanuit Assel vervoerd naar Rotterdam, waar de boom vervolgens een plek krijgt bij de entree van het Sophia Kinderziekenhuis.

De Stichting Vrienden van het Sophia organiseert ieder jaar de actie 'Lichtjes voor Sophia'. Mensen kunnen lichtjes ter waarde van vijf euro kopen die vanaf half december de kerstboom verlichten. Dit jaar branden de lichtjes voor de Sophia Zorgbus. Dit is een mobiel onderzoekslaboratorium dat in heel Nederland langs gaat bij kinderen die moeilijk naar het Sophia Kinderziekenhuis kunnen komen. De bus wordt als eerste ingezet voor onderzoek bij kinderen met een zeldzame vorm van autisme.

 De feestelijke start van de lichtjesactie is op donderdag 7 december om 17.00 uur in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Kijk voor meer informatie over de actie op www.lichtjessophia.nl