Kroondomein Het Loo

Nog plaatsen vrij voor werkdag boswachterij Gortel

16-06-2016

Helpt u de boswachter in boswachterij Gortel een handje in de natuur? Kroondomein Het Loo en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zoeken vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een nieuwe werkgroep die bijdraagt aan het onderhoud van de boswachterij. Op zaterdag 25 juni is er een rondleiding en een werkdag in boswachterij Gortel om kennis te maken met het vrijwilligerswerk.
 
Tijdens deze dag gaan de deelnemers aan de slag om de heide op te schonen. De opslag van jonge berken en dennen wordt er uit getrokken en afgezaagd. Hierdoor blijft de heide open, zichtbaar en ontstaan er open plekken voor de zandhagedis, vlinders en andere insecten.

“Veel plezier, goed gevoel en verbondenheid met het landschap”
Kroondomein Het Loo en SLG willen bewoners graag betrekken bij het beheer van de boswachterijen door mee te werken aan het onderhoud van het gebied. Iedereen is welkom; jong, oud, man, vrouw, werkend of met pensioen. Ervaring met groenonderhoud is niet strikt noodzakelijk. “Ik hoop dat het vrijwilligerswerk bijdraagt aan het inzicht in de natuur. En ik hoop dat het de mensen veel plezier, een goed gevoel en verbondenheid met het landschap oplevert”, aldus boswachter Willem Fiets.
 
De publiekswerkdag begint om 10.00 uur met koffie en thee in de beheerschuur aan de Boshuisweg 4 in Gortel. André Kaper van SLG heet de deelnemers welkom en legt het programma uit. Boswachter Willem Fiets geeft vervolgens een rondleiding door de boswachterij. Na de lunch is er een werk-, gereedschap- en veiligheidsinstructie, want veilig werken staat voorop. Vervolgens gaat iedereen aan de slag op de heide. Om 15.00 uur is de afsluiting en kunnen belangstellenden zich aanmelden als vrijwilliger voor de werkgroep.
Voor koffie/thee, lunch en gereedschap wordt gezorgd.

Aanmelden

Graag vooraf aanmelden bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland via info@landschapsbeheergelderland.nl of 026-3537444.