Kroondomein Het Loo

Word landschapsvrijwilliger in Kroondomein Het Loo!

25-05-2016

Wilt u zich graag inzetten voor uw eigen omgeving, in goed gezelschap? Kroondomein Het Loo zoekt vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in twee nieuwe werkgroepen die bijdragen aan het onderhoud van de boswachterijen Hoog Soeren en Gortel.


Kroondomein Het Loo is een groot landgoed van meer dan 10.000 hectare met een rijke cultuurhistorie, grote biologische diversiteit en veel landschapsschoon. Hiermee is Kroondomein Het Loo uniek op de Veluwe en in Nederland. Kroondomein Het Loo ligt midden op de Veluwe en is globaal gelegen tussen de A1, Apeldoorn, Vaassen en Uddel. Het landgoed bestaat vooral uit bossen en heidevelden, verdeeld in vier boswachterijen: Gortel, Uddel, Hoog Soeren en Paleispark Het Loo. De boswachterijen Hoog Soeren en Gortel zijn op zoek naar vrijwilligers om in groepsverband bij te dragen aan de instandhouding van dit prachtige natuurgebied.

 

Kroondomein Het Loo en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen u graag betrekken bij het beheer van de boswachterijen door mee te werken aan het onderhoud van het gebied. Iedereen is welkom; jong, oud, man, vrouw, werkend of met pensioen. Ervaring met groenonderhoud is niet strikt noodzakelijk. “Ik hoop dat het vrijwilligerswerk bijdraagt aan het inzicht in de natuur. En ik hoop dat het de mensen veel plezier, een goed gevoel en verbondenheid met het landschap oplevert," aldus boswachter René Olthof.

Kroondomein Het Loo en SLG nodigen belangstellenden van harte uit voor een van de informatieavonden. Tijdens de informatiebijeenkomst laten we u zien op welke manier een vrijwilligersgroep kan helpen bij de instandhouding van de boswachterij en hoe zo’n werkgroep eruit ziet. U wordt gastvrij ontvangen door medewerkers van Kroondomein Het Loo en SLG. De avond begint om 20.00 uur met een kopje koffie en thee en duurt tot ongeveer 21.30 uur. SLG vertelt over het vrijwilligerswerk in een werkgroep. De boswachters laten vervolgens zien hoe mooi de boswachterij is en wat de werkgroep gaat doen.

 

Informatieavond Hoog Soeren: 13 juni in Hotel Hoog Soeren

Adres: Hoog Soeren 15, Hoog Soeren. Aanvang 20.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Deze informatieavond is vooral bedoeld voor mensen uit Hoenderloo, Hoog Soeren, Haslo, Ugchelen en Apeldoorn.

 

Informatieavond Gortel: 14 juni in het koetshuis van Kasteel Cannenburch

Adres: Maarten van Rossumplein 2, Vaassen. Aanvang 20.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Deze informatieavond is vooral bedoeld voor mensen uit Elspeet, Vierhouten, Niersen, Gortel, Wenum-Wiesel, Emst, Vaassen en Epe.

 

SLG is een professionele vrijwilligersorganisatie. Al 30 jaar werkt zij samen met ruim 275 lokale vrijwilligersgroepen met in totaal 8.000 vrijwilligers aan een mooier cultuurlandschap in Gelderland. SLG heeft de afgelopen jaren veel werkgroepen opgericht op landgoederen en buitenplaatsen.
www.landschapsbeheergelderland.nl