Kroondomein Het Loo

Nationale Diabetes Challenge door Kroondomein Het Loo

22-09-2016

Op zaterdag 15 oktober loopt de slotdag van de Nationale Diabetes Challenge door Paleispark Het Loo. Op deze dag worden zo’n 2750 wandelaars verwacht rondom Paleis Het Loo en in het Paleispark.

 

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Dit jaar organiseert de stichting voor het eerst een wandelevenement voor mensen met diabetes, waarbij zorgprofessionals zoals (huis)artsen, verpleegkundigen, fysio’s en diëtisten samen met hun diabetes-patiënten wekelijks wandelen vanuit het zorgcentrum. Sinds mei 2016 zijn er over heel Nederland 132 locaties gestart en nemen er in totaal 2.750 mensen deel aan de challenge. 

De challenge mondt uit in een vierdaags wandelevenement die van 12 t/m 15 oktober gehouden wordt. De deelnemers en zorgprofessionals wandelen de eerste drie dagen vanuit het zorgcentrum en de vierde dag, op zaterdag 15 oktober, komen alle deelnemende locaties samen op Paleis Het Loo en in het Paleispark voor de centrale afsluiting. Die dag worden er 5, 10 en 20 km wandelroutes aangeboden en wandelen de mensen de laatste kilometers van de challenge.